Новини
Події

Цензура по-кам’янецьки: чиновник порадив “закрити рота” журналістам

Голова Кам’янець-Подільської РДА Анатолій Бернашевський порадив помовчати головному редактору газети “Вечірній Кам’янець”. Про це вчора з’явилось повідомлення на сайті видання. Журналісти кажуть це сталося після публікації про перший випадок захворювання на коронавірус на Кам’янеччині.

“Незрозуміло з яких причин, через деякий час після публікації новини, до головного редактора газети “Вечірній Кам’янець” надійшов телефонний дзвінок. Не привітавшись та не представившись чоловік, який телефонував, почав вимагати пояснень причини публікації новини. Після того, як головний редактор запитав з ким він спілкується пролунала відповідь, що телефонує голова Кам’янець-Подільської РДА Бернашевський. Одразу після цього, нещодавно призначений чиновник дав вказівку головному редактору нашої газети закрити рота”, – сказано на сайті інтернет-видання.

Головний редактор газети “Вечірній Кам’янець” ще під час телефонної розмови запропонував очільнику району вибачитися за свої, скоріш за все, необдумані дії та вибачень так і не почув.

Журналісти повідомили, що у випадку повторення подібних дій, звернуться до Президента з проханням про захист від його представника.

Відповідно до діючого Закону України “Про інформацію” втручання в роботу журналістів є недопустимим.

До слова, у мешканки Кам’янеччини COVID-19 все ж підтвердили.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter