Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому оштрафували аптеку, в якій продавали маски сумнівної якості

Відомості про виробника захисних засобів у чеку та у сертіфикаті значилися різні.

Нагадаємо, в одній з аптек Хмельницького, розташованій поблизу продуктового ринку, у березні виявили в продажу медичні маски невідомого виробника та сумнівної якості. Коштували вони по 19,50 гривні за штуку. В чеку значилася країна-виробник “Китай”. У сертифікаті, який продавець показала лише після телефонної розмови з ймовірним представником власника закладу, країною-виробником було зазначено Україну.

Невідповідність у документах виявили журналісти XM-inside. Вони ж звернулися із заявою до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Хмельницькій області. В аптеці, яка належить ТОВ “Джерела здоров’я” (місце реєстрації – с. Майдан-Олександрівський Віньковецького району), було проведено перевірку.

Як повідомляє джерело, за результатами перевірки виявлено низку порушень вимог законодавства, що регулює обіг медичних виробів.

Зокрема:

  • на медичній масці або її упаковці відсутня інформація про найменування або торгову марку і місцезнаходження виробника; відсутні дані, що обов’язково необхідні для ідентифікації виробу, партію, термін придатності;
  • на продукцію або упаковку не нанесено знак відповідності технічним регламентам;
  • продукція розповсюджується за відсутності декларації відповідності.

За повідомленням начальник Держслужби Ігоря Мілінчука, директор ТОВ “Джерела здоров’я” підтвердив інформацію про ці порушення. Медичні маски сумнівної якості вилучені з реалізації з мережі аптек цієї фірми.

Держслужбою з лікарських засобів та контролю за наркотиками винесено постанову про накладення на суб’єкта реалізації масок 3400 гривень штрафу.

Читайте також: Мешканці Нетішина загрожує штраф за дезінформацію про коронавірус

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter