Новини
Духовність

Хмельницькі кладовища у Провідну неділю будуть зачинені

Через карантин, у Провідну неділю кладовища у місті Хмельницькому будуть зачинені для відвідувачів. Про це Суспільному розповідає заступник хмельницького міського голови Андрій Бондаренко.

«Я прошу хмельничан з розумінням поставитися до цього, оскільки це таке, що можна перенести. Карантин завершиться, можна буде безпечно відвідувати будь-які громадські місця, в тому числі і кладовища», – зазначає посадовець.

У Провідну неділю не будуть відбуватися і заупокійні молитви на кладовищах. Про це Суспільному розповів голова Духовної ради міста Хмельницького, митрополит Хмельницької і Кам’янець-Подільської Православної Церкви України Антоній Махота.

За його словами, згідно з рішенням, прийнятим Священним синодом Православної церкви України на засіданні 9 квітня, поминальні дні цього року будуть перенесені на Троїцьку батьківську поминальну суботу 6 червня.

У попередні роки перед Провідною неділею багато людей приїздили на кладовища, аби прибрати могили своїх близьких та рідних, – розповідає, директор спеціалізованого комунального підприємства «Хмельницька міська ритуальна служба» Сергій Бортник.

Якщо людина самостійно не може прибрати могили своїх рідних, можна замовити таку послугу в міській ритуальній службі.

Послуги миття пам’ятника, виривання бур’яну, замітання біля могили стартують від 200 гривень. Все можна оформити дистанційно: в телефонному режимі приймається замовлення, є можливість оплатити онлайн, після отримання коштів працівники приступають до роботи. За необхідності замовнику надсилають фотозвіт.

Детальніше у сюжеті Суспільного:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter