Новини
Кримінал

За бійку у барі шепетівчанка може заплатити штраф

Хоч обвинувачена в суді свою вину не визнала, та її підтвердили покази свідків і потерпілої.

Шепетівський міськрайонний суд визнав винною 30-річну мешканку райцентру, обвинувачену в спричиненні умисних легких тілесних ушкоджень та покарав її штрафом у розмірі 510 гривень. Крім цього, стягнув з неї на користь потерпілої 5 тисяч гривень моральної шкоди.

Інцидент, що привів жінку на лаву підсудних, трапився в лютому цього року в одному із кафе-барів Шепетівки. Відвідувачки нічного закладу були на танцювальному майданчику, коли до потерпілої підійшов нетверезий чоловік. Залицяльника, що ледь на неї не впав, жінка відпихнула рукою. Той, падаючи, схопив зі стільця куртку обвинуваченої. Із претензіями вона кинулася до потерпілої: вдарила її в груди і за волосся кинула на підлогу.

В результаті жінка отримала легкі тілесні ушкодження та заявила цивільний позов до обвинуваченої про стягнення 2586 гривень матеріальної та 20 тисяч гривень моральної шкоди. В обґрунтування позову послалась на погіршення здоров’я, вимушений курс лікування у клініках, та на те, що кривдниця принизила її гідність і завдала їй фізичного болю й душевних страждань, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Обвинувачена свою вину і цивільний позов не визнала. Утім, її вину підтвердили покази потерпілої і свідків та інші докази, досліджені у суді.

Що до заявленого цивільного позову про відшкодування моральної та майнової шкоди, то суд вирішив задовольнити його частково.  

В матеріалах справи не міститься доказів наявності причинного зв’язку  між вказаними захворюваннями потерпілої та неправомірними діями обвинуваченої. За таких обставин судом не знайдено підстав для стягнення з обвинуваченої майнової шкоди в сумі  2586,22 грн. Неправомірними діями обвинуваченої потерпілій було завдано моральної шкоди внаслідок спричинення їй душевних страждань з приводу завдання їй фізичного болю та спричинення тілесних ушкоджень, а також приниження її гідності… суд дійшов висновку, що з обвинуваченої на користь потерпілої підлягає стягненню моральна шкода в сумі 5000 гривень, – ідеться у вироку, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter