Новини
Суспільство

Хмельницьких медиків відзначили за допомогу італійським колегам

Протягом трьох тижнів медичні працівники, в тому числі, з Хмельницького, допомагали колегам в Італії боротися з коронавірусом.

Нагадаємо, троє хмельницьких медиків були асистентами італійських лікарів шпиталю міста Пезаро в провінції Марке. Всього делегація налічувала 20 медиків-добровольців системи МВС. В Італії вони перебувала з 4 квітня, повідомляє XM-inside.

Десятьох медиків, які допомагали італійським колегам у боротьбі із коронавірусом, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков нагородив наручними годинниками та преміями. Відзнаки отримали й хмельничани:

  • медична сестра Вікторія Чехіра – здійснювала догляд за хворими, в тому числі з ураженими ділянками шкіри в лікувальному закладі провінції Марке міста Пезаро;
  • медична сестра Олена Іваскевич – доглядала та годувала важкохворих пацієнтів, у тому числі з ураженими ділянками шкіри в лікувальному закладі провінції Марке міста Пезаро;
  • начальник Центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору Андрій Оліпер – працював у лікарні провінції Марке міста Пезаро, до якої доставляли людей виключно з підозрою на коронавірус, знайомився із протоколами лікування та медпрепаратами, що застосовуються для лікування.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter