Новини
Інфраструктура

Хмельницький пляж готують для літнього відпочинку

Вже за два тижні у Хмельницькому стартує купальний сезон. Він триватиме з 1 червня і до 1 вересня 2020 року.

У обласному центрі покупатися можна буде лише в одному місці – на міському пляжі на лівому березі річки Південний Буг. Відповідні рішення ухвалив виконавчий комітет Хмельницької міської ради.

Комунальне підприємство «Парки і сквери міста Хмельницького» почало створювати комфортні і безпечні умови відпочинку в період купального сезону.

Зокрема, до початку купального сезону цьогоріч на міському пляжі заплановано встановити 10 сонцезахисних парасольок, завезти новий пісок і провести очистку акваторії пляжу. А в березні цього року встановлено 5 подвійних лав нового дизайну, які, на жаль, були пошкоджені вандалами.

«Парки і сквери міста Хмельницького» мають укласти договір з атестованою аварійно-рятувальною службою на водних об’єктах на аварійно-рятувальне обслуговування. Забезпечити організацію функціонування рятувальних постів та водолазного обстеження дна акваторії пляжу з подальшим позначенням небезпечних місць попереджувальними написами: “Небезпечно!”, “Купатись заборонено!”. Аварійно-рятувальній службі на водних об’єктах, відповідно до «Правил охорони життя людей на водних об’єктах», доручено виставити буї оранжевого або червоного кольору через кожні 25-30 м в межах 50 м від берега.

Також комунальники очистять пісок від сміття, проведуть ремонт обладнання на міському пляжі, а на період купального сезону зобов’язані забезпечити експлуатацію, санітарну очистку і утримання території пляжу.

Документом також передбачено встановити знаки щодо заборони проїзду та стоянки автотранспорту на території пляжу, вигулу та купання собак. Обладнати пляж засобами оповіщення, наочною агітацією, інформаційними матеріалами щодо заходів безпеки на воді, способів надання допомоги потерпілому, саморятування.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter