Новини
Кримінал

Мешканець Шепетівщини насушив конопель на тисячу гривень штрафу

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим в незаконному придбанні й зберіганні наркотичних засобів без мети збуту.

Як встановив суд, 49-річний житель Шепетівського району знайшов неподалік свого будинку на присадибній ділянці рослини конопель. Вдома висушив і подрібнив листя, отримавши 6,9 г канабісу, що відноситься до особливо небезпечних наркотиків. Зберігав на столі для особистого вживання, допоки під час обшуку наркотики не вилучили поліцейські.

Під час досудового розслідування прокурор і обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами, чоловік повністю визнав свою вину у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 309 КК України, та погодився на покарання – штраф в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Судом встановлено, що обвинуваченим вчинено злочин середньої тяжкості, внаслідок якого шкода завдана лише державним інтересам. Укладення угоди сторонами є добровільним, не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді, – зазначено у вироку суду.

Чоловіка визнали винним в інкримінованому злочині та призначили покарання – 1020 гривень штрафу.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter