Новини
Дозвілля

У музеї Славути відкрилися виставки робіт місцевих майстрів

Виставки робіт одразу двох майстрів-славутчан розгорнули у Славутському історичному музеї. «Зигзаги рукоділля» та «Мереживо з дерева» мешканці райцентру можуть побачити протягом місяця.

Карина Будагян назвала свою «Зигзаги рукоділля». Майстриня не так давно присвятила всю себе улюбленій справі. Переломним моментом стала виставка «Золоті руки майстрів», яка 10 років тому проходила в Києві. Захотілося і самій спробувати. Там придбала маленьку ляльку-оберіг, яка стала майстрині талісманом. І першими у колекції пані Карини з’явилися саме народні ляльки-мотанки. Згодом жінка пробувала себе у різних видах рукоділля. А коли діти подарували оверлок, з головою поринула у шиття. Першим витвором стала Пасхальниця.  

Перші свої роботи пані Карина представила на ярмарку минулим літом у Києві. Перша виставка, учасником якої стала, теж у столиці, якраз незадовго до запровадження карантину. А пів року тому майстриня стала працювати у ще одному напрямку.

Буквально пів року тому з’явилася нова ідея – еко-мішечки та еко-сумки, як альтернатива пакетам. Ця робота, яку ми почали, і яку я б хотіла розвивати та продовжувати, – розповідає майстриня.

Всього пані Карина нарахувала у своєму доробку до ста видів рукоділля.

Друга виставка робіт вражає не меншою майстерністю – ювелірною роботою з дерева. Вона так і називається – «Мереживо з дерева».

Майстер витворів – Володимир Мазур. Чоловік захопився різьбою ще в школі, але повернутися до улюбленої справи зміг лише на пенсії.

Чого тільки немає в його доробку – від витончених підставок, цукерниць, ваз, шкатулок – до Біг-Бена та Ейфелевої вежі. Все – ручна робота. Працює майстер за покликом душі і навіть не думав про визнання.

Своє захоплення різьбою Володимир Михайлович передає сину Володимиру, який всіляко підтримує батька.

Організація виставок в історичному музеї уже стала доброю традицією. Тут представляли роботи різні митці – і всесвітньо відомі, і початківці. Але особливу вагу мають виставки талановитих людей Славути, підкреслює міський голова Василь Сидор, який одним із перших завітав до музею.

Працюватимуть виставки у Славутському історичному музеї впродовж місяця. Відвідати їх можна, дотримуючись карантинних заходів безпеки, нагадують у спільноті Рідна Славутчина.

Детальніше – у відео.

ЗОЛОТИХ РУК МАЙСТРИ: В СЛАВУТІ ВІДКРИТО ЦІКАВІ ВИСТАВКИ МІСЦЕВИХ НАРОДНИХ МАЙСТРІВУвага! Відвідати виставки в Славутському історичному музеї можна дотримуючись карантинних заходів безпеки.

Опубліковано Рідна Славутчина Четвер, 4 червня 2020 р.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter