Новини
Дозвілля

Рок-фестиваль у Хмельницькому: з новими локаціями та сюрпризами

Цього року «Rock&Buh» мав би звучати на березі Південного Бугу вчетверте. Фестиваль у Хмельницькому таки відбудеться, але через COVID-19 – у новому, онлайн-форматі. Задля цього записують повноцінні концерти з якісним звуком та якісним відео.

Родзинка цьогорічного формату в тому, що цей відеозапис, трансляція, яка відбудеться, залишиться, і її можна буде переглядати не один раз. Ми запросили на ці концерти наших незмінних ведучих рок-фестивалів – це М’яч Дредбол та Вікторія Жуковська, – розповідає заступниця начальника управління культури та туризму  ХМР Світлана Шевченко.

Будуть інтерв’ю з кожним виконавцем. Це будуть презентаційні інтро-відео, які будуть представляти кожного виконавця, – додає лідер гурту «Мотор’Ролла» Сергій Присяжний.  

Ми обрали декілька локацій і декілька знімальних планів. Тобто у нас будуть окремо відзняті виступи виконавців, на іншій локації будуть відзняті інтерв’ю з ними ж. І буде ще декілька заходів – я не можу зараз все відкривати, тому що має бути елемент сюпризу, – додає музикант.

Сюрпризом стане і те, які молоді гурти виступатимуть на цьогорічному рок-фестивалі. Концепція заходу передбачає конкурсний відбір для таких колективів. Цей рік, каже Сергій Присяжний, попри карантин, виключенням не став. Для участі у фестивалі обрали чотири гурти-початківці. Хто саме це буде – організатори також не називають, аби зберегти інтригу. Лише додають – заявок з усієї України було подано понад 170. Взяти участь у фесті хотіли навіть закордонні гурти, проте, виходячи з реалій, вирішили відібрати найяскравішим, але тих, хто мешкає ближче до Хмельницького.

Цей фестиваль «Rock&Buh-202» буде фактично весь подільський, – каже Сергій Присяжний.

Подільськими будуть і хедлайнери карантинного фестивалю. Це гурти «Чумацький шлях», «STANZA», «Зворотня дія» і «Мотор’ролла».

Основна локація, на якій записуватимуть концерти – поки що не добудований Палац спорту. На думку організаторів, він максимально створений для того, щоб проводити великі шоу.

Презентація відписаних і змонтованих концертів фестивалю «Rock&Buh-2020» відбудеться наприкінці червня – початку липня на офіційному фестивальному YouTube-каналі. Глядачі, що сидітимуть по той бік моніторів, матимуть нагоду поспілкуватися з виконавцями онлайн. А от у звичному режимі пофестивалити містяни та гості Хмельницького зможуть наступного року.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter