Новини
Економіка

Щоб добудувати Хмельницький палац спорту бракує 170 мільйонів гривень

Для завершення будівництва Палацу спорту у заплановані строки місту не вистачає 170 мільйонів гривень. Про це в ефірі українського радіо «Поділля-центр» повідомив Андрій Бондаренко, заступник Хмельницького міського голови.

Кошторис будівництва Палацу спорту в Хмельницькому 283 мільйони гривень. Сьогодні на будівництво об’єкту використано 112 мільйонів гривень. З них 81 мільйон це кошти субвенції з державного бюджету і 31 мільйон гривень з міського бюджету міста.

Дата завершення будівництва запланована на грудень 2020 року, проте за словами Андрія Бондаренка без державного фінансування об’єкт завершити не вдасться, а його наразі ще немає. Сума коштів, яка потрібна для завершення будівництва 170 мільйонів гривень.

«Якби цього року було фінансування з державного бюджету чи з обласного бюджету то до кінця року можна було б завершити будівництво. Але проблема в тому що на сьогодні з державного бюджету коштів не виділено. І станом на кінець травня жодного засідання комісії при Міністерстві молоді і спорту не відбулося. Тобто кошти не розподілялись. Але ми стукаємо у всі двері та сподіваємося, що кошти на завершення будівництва будуть виділені», – пояснює Андрій Бондаренко.

Додає, що у нинішній ситуації спрогнозувати рішення уряду важко.

Наразі ступінь готовності об’єкту складає 41 відсоток.

«Побудована вже фізкультурна частина і зараз виконується монтаж інженерних мереж по ній. Виконано монтаж металевого каркаса глядацької зали, змонтовано трибуни та завершена цегляна кладка евакуаційних виходів та перегородок глядацької зали», – каже Андрій Бондаренко.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter