Новини
Події

У Хмельницькому відбувся черговий випуск офіцерів-прикордонників

Національна академія державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького випустила на захист наших рубежів 260 офіцерів, з них – 29 жінок.

Тепер випускники п’яти факультетів академії стануть на захист рубежів країни. Всі вони, як один, готові боронити цілісність та суверенність батьківщини, дбати про її мир та спокій.

Випускники проходитимуть службу на всій ділянці кордону, окрім зони проведення ООС.

“В цьому році ми забезпечили розподіл на посади на основі рейтингу. Курсант за роки навчання заробив свій власний рейтинг. За цим номером по рейтингу він заходив до розподілу і обирав всі посади, які йому були доступні”, – розповів Голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко.

Випускники зізнаються: роки в академії були не легкими.

“Чотири роки старалась та намагалась докласти всіх зусиль, щоб мої батьки побачили перед собою справжнього лейтинанта та офіцера“, – ділиться враженнями випускниця Ксенія.

За словами колишніх курсантів, навчання загартовує характер і розум.

У зв’язку з карантинними заходами в поточному році випуск відбувся без присутності рідних та близьких випускників. Для них було організовано пряму онлайн-трансляцію урочистої події. Хтось спостерігав з-за паркану. Та від того радості та гордості не поменшало.

Детальніше у сюжеті Першого Подільського:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter