Новини
Освіта

Хмельницькі школярі виграли 91 тисячу гривень на створення лабораторії

Школярі із Хмельницького НВК №7 стали одними із тисяч учасників всеукраїнської програми «HealthySchools: заради здорових і радісних школярів». Це – щорічна соціальна програма, завдяки якій учні з усієї України на власному прикладі популяризують здоровий спосіб життя та корисні звички. Днями відбувся фінал програми, головним призером якої і стала команда із НВК №7.

Перемога у програмі принесла не лише значні позитивні зміни у життя учасників, а й стала рушієм для створення STEM-лабораторії у НВК (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics). На закупівлю необхідного обладнання учасники отримали грант у розмірі 91 000 гривень від міжнародної філантропної організації Mondelēz International Foundation, за підтримки якої реалізовується програма.

Усього в Healthy Schools взяли участь близько 130 000 учнів з усієї України, а до фіналу потрапили 50 найкращих проєктів, для реалізації яких була залучена максимальна кількість учасників. Тож перемога команди із Хмельницького навчального закладу свідчить про неабияку наполегливість, креативність та щиру відданість школярів своїй справі.

Протягом усього року учні навчального комплексу проводили цікаві, пізнавальні, а головне – корисні для здоров’я активності. Спортивні челленджі та змагання, пропаганда здорового харчування та креативні заходи, формування здорового простору і максимальне поширення інформації про свою діяльність – ось далеко не весь перелік активностей хмельницьких школярів. 

“Наша школа вже тривалий час займається розвитком здорового способу життя серед школярів. Ми вже вдруге брали участі у програмі, і ми щасливі, що ця участь привела нас до перемоги. Ми дійсно багато працювали. Проєкт нас дуже здружив – і вчителів, і дітей, і батьків. Чи будемо ми продовжувати втілювати зміни – навіть не обговорюється. Однозначно, так! Адже тепер нам треба тримати планку! Дякуємо організаторам за програму, завдяки якій ми дуже багато чому навчилися, познайомилися з іншими школами, слідкували одне за одним і надихалися!», – коментує перемогу школи Леся Степасюк, заступниця директора з виховної роботи НВК №7.

Варто зазначити, що успіхи учнів позитивно вплинули не лише на них: здорові звички перейняли також вчителі, батьки та представники місцевої громади, що радо долучались до активностей протягом всього року. Причина такої популярності проєкту очевидна, адже корисні та здорові звички важливо прививати із самого дитинства. А це – запорука здорового та щасливого майбутнього наших дітей.

Восени стартує реєстрація на нові етапи програми, адже організатори переконані, що лише усім разом під силу залучити до здорового способу життя ще більше школярів і перетворити проект Healthy Schools на масштабний національний рух.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter