Новини
Суспільство

У Хмельницькому з’явиться новий громадських простір

У мережі з’явились напрацювання щодо благоустрою території перед майбутнім музеєм історії міста Хмельницького, що розташований на перехресті вулиць Шевченка та Свободи.

Проєкт громадського простору запропонували rd architectural group.

“Символом даного простору мають стати скульптури відомого Хмельницького художника Миколи Мазура. Планується реконструкція скульптур, що були демонтовані перед готелем “Поділля”. Експозиція робіт художника також знаходитиметься в приміщеннях самого музею”, – сказано у повідомленні.

Простір формуватимуть зелені пагорби досить виразної форми. З однієї сторони вони підтримуваттимуть форму споруди музею, з іншої – композиції рослин, з яких переважають злакові та низькорослі хвойні, контрастуватимуть із фасадними рішеннями – перфорованими металевими панелями.

Таким чином музей ніби стоятиме серед буйної зелені, а разом вони творитимуть єдиний архітектурний образ. Простір перед головним входом вільний, а далі від вулиці формується більш затишна зона із лавами для відпочинку.

Нагадаємо, що наразі музей історії міста Хмельницького знаходиться на вулиці Проскурівській.

До облаштування нового приміщення музею по Свободи, 22 дійшли у 2016 році. Тоді прийняли Програму розвитку міста “50 кроків, що змінять місто”. Обіцяли відкрити музей за 5 років, тобто у 2021 році.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter