Новини
Суспільство

Дитячі санаторії на Хмельниччині не закриють

Оздоровчим закладам, розташованим у Кам’янець-Подільському та Дунаєвецькому районах, виділили фінансування.

Новиною поділилася депутатка Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко.

Сьогодні плідно працюємо в повному складі освітянською комісією. Одноголосно прийняли рішення проти ліквідації трьох санаторіїв, а саме санаторія «Світанок» у Маліївцях, Великожванчицького обласного пульмонологічного та Кам’янець-Подільського дитячого спеціалізованого. Фінансування виділено до кінця року, а майбутнє існування і форми даних закладів – це велика робота та відповідальність, – написала депутатка.

Нагадаємо, депутати облради планували закрити три фтизіатричні дитячі санаторії, розташовані у Хмельницькій області. До сесії обласної ради, запланованої на 25 червня 2020 року, навіть підготували відповідні проєкти рішень.

Днями на брифінгу перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш на запитання про подальшу долю санаторіїв відповів, що це питання повинно було обговорюватися депутатами ще на початку року. Проте завадив карантин.

Чому виникла необхідність припинення діяльності санаторіїв? Тому що з урахуванням медичної реформи не було визначено джерел, за рахунок яких їх взагалі можливо утримувати. Зараз проблему фінансування закладів вирішено. Питання буде зніматися з порядку денного сесії обласноі ради і в цьому році про закриття санаторіїв мова не йтиме, – прокоментував Роман Примуш.

Також, за його словами, в умовах карантину ці санаторії повноцінно не працюють, забезпечується лише мінімальна кількість персоналу для підтримання життєдіяльності цих закладів. А ось дітей на оздоровлення поки що не приймають.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter