Новини
Культура

Хмельницькі студенти – у фіналі світового музичного конкурсу

Якщо для когось дистанційне навчання виявилось обтяжливим, то для студентів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії це шанс стати відомими у всьому світі.

Під час карантину викладачі з ініціативними підопічними створили дистанційну хорову групу, заспівали українською та потрапили до фіналу масштабного віртуального фестивалю “WorldFolkVision”.

“Всі викладачі ХГПА дуже потужні. Саме завдяки їм змогли зробити віртуальний хор і наші студенти заспівали “Солоху”, – розповідає ректорка ХГПА Інна Шоробура, – “заспівали настільки потужно, що це було неперевершено”.

Студенти увійшли в топ-100 виконавців міжнародного фестивалю, переможців якого нагороджуватимуть у Катарі.

Першим кроком до успіху стала участь у благодійному проєкті “Віночок миру”, присвяченому боротьбі із Covid-19. А далі – національний відбір і от – студенти вже за крок до перемоги міжнародного рівня.

За словами Лілії Качуринець, викладачки та керівниці студентського хорового колективу, у конкурсі було представлено 3500 учасників зі 115 країн. Оргкомітет вже зв’язався з хмельничанами і повідомив, що вони стали фіналістами.

Учасники хору також не можуть повірити, що віртуальний запис співу тепер побачать у всьому світі.

До слова, всі відео записували окремо, а під час монтажу ролика звук не редагували.

Тож тепер хмельницькі студенти позмагаються за титул найкращих із сотні учасників.

Аби підтримати студентську хорову групу, переходьте за посиланням та голосуйте. Для цього потрібно зареєструватися та оцінити ролик за десятибальною шкалою.

Детальніше у сюжеті “Першого Подільського“:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter