Новини
Спорт

Офіцер зі Старокостянтинова виборов золоту медаль на змаганнях з веслування

Із результатом 01:32.8 військовий зі Старокостянтинова Максим Єрмохін виборов золоту медаль на міжнародних змаганнях з веслування British Virtual Rowing Championship.

Максим Єрмохін входить до складу Національної збірної України «Ігор нескорених», фінальна частина яких мала відбутися у травні цього року в Гаазі, повідомляє видання УНАС.NEWS.

У міжнародних змаганнях беруть участь ветерани та діючі військовослужбовці, які зазнали поранень, були травмовані або захворіли під час бойових дій.

Під час другої ротації, виконуючи бойове завдання, внаслідок вибуху протипіхотної міни, Максим травмував ногу. Врятувати її лікарям не вдалося. На молодого офіцера очікувало тривале лікування та реабілітація. Його мрією стало якнайшвидше піднятися на ноги.

“Ігри Нескорених” допомогли офіцеру швидше стати на протез і по-новому навчитися ходити. Максим вирішив будь-що потрапити до збірної України. Хлопцеві допомагали у тренуваннях учасники змагань попереднього року. Також вони підібрали види спорту, які Максиму до снаги: легку атлетику, штовхання ядра, веслування на тренажері.

У жовтні минулого року Максим дізнався, що в результаті національного відбору потрапив до збірної України. Утім, карантин і коронавірус внесли корективи у всі сфери життя.

Змагання British Virtual Rowing Championship не входять до програми “Ігор нескорених”. Це – окремі змагання, в яких спортсмени-військові беруть участь.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter