Новини
Екологія

Фабрика на Хмельниччині ще півроку забруднюватиме річки

Через карантин переоснащення очисних споруд на ТОВ “Понінківська картонно-паперова фабрика – Україна» відтермінують. При цьому й надалі проводитимуть моніторинг стічних вод у річки Хомора і Случ.

Про це повідомив днями на брифінгу перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш. Низку відповідних рішень прийняли на черговому засіданні обласної комісії ТЕБ та НС.

Як пояснив Роман Примуш, графік будівництва очисних споруд на фабриці, яка регулярно забруднює дві річки, змістився через COVID-19 та пов’язані із ним карантинні обмеження.

Керівництво підприємства запевнило, що усі роботи профінансовані, але у зв’язку з карантинними обмеженнями графік змістився. Тому нові очисні споруди на фабриці будуть завершені у січні 2021 року, – прокоментував Роман Примуш.

Також посадовець сподівається, що у річки Хомора та Случ, які потерпають від діяльності фабрики, не потраплятиме така кількість скидів, як раніше.

Нагадаємо, факти перевищення ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика – Україна» нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин у водойми неодноразово підтверджували спеціалісти Держекоінспекції у Хмельницькій області. Скаржилися на шкідливі скиди у річки і місцеві мешканці, і активісти. Діяльність фабрики тимчасово призупиняли суди. У лютому голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет особисто виїжджав у Понінку з інспекцією.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter