Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині зупинили живодерів, які тягнули собаку за машиною

Двох чоловіків, яких звинувачують у жорстокому поводженні з твариною, зупинили на трасі у Старокостянтинівському районі поблизу села Пеньки.

Повідомлення про чергове збиткування над твариною на території Хмельницької області з’явилося вчора у соцмережах.  

На трасі працюють патрульні та слідчі. Під’їжджаємо ближче і дізнаємося, що двоє пенсіонерів прив’язали до автомобіля собаку та на металевому ланцюзі тягнули тварину проїжджою частиною. Коли приїхала поліція, пес із закривавленими лапами лежав обабіч дороги. Один із тих відморозків (в білій шапці) і є власником тварини. Всю ситуацію, як ми помітили, він сприймав  із посмішкою та абсолютно не усвідомлював, що зробив. Таким жорстоким чином, дід вирішив помститися тварині за те, що той був ,,кусючим” і від незнання, що з ним робити , поволік собаку по асфальту серед потоку автомобілів. Ймовірно, що на 102 подзвонили небайдужі, які побачили таку жахливу картину. Наскільки нам повідомив поліцейський, тварину забрали ветеринари, – йдеться у дописі, який масово поширюють у різних групах та спільнотах Фейсбуку.

Версії, чому саме власник тварини вирішив вдатися до такого вчинку, дещо різняться. Якщо в масово поширеному дописі йдеться про «покарання собаки через її кусючість», то одна із зоозахисників, які взали шефство над постраждалим псом, пише, що «в такий спосіб хотіли вивезти зі свого обійстя собаку, яка за їхніми словами їла птицю».

У коментарях небайдужі згадують, вже наразі колишнього, очільника держархіву Хмельницької області Володимира Байдича та його пса Барсика. Нагадаємо, у листопаді минулого року історія чиновника, який прив’язав свого пса до машини і також тягнув його дорогою, набула не лише всеукраїнського, а й всесвітнього масштабу. На лікування постраждалої тварини в рекордний термін зібрали чималу суму коштів, за його лікуванням та одужанням уважно стежили протягом декількох місяців. А також вимагали суворого покарання для чиновника. Згодом керівник державної установи зрештою був звільнений головою Хмельницької ОДА. Щоправда, не за збиткування над твариною. А чоловіка, який врятував собаку, відзначили нагородою.

Нова історія ще одного «потерпілого» собаки також не залишила байдужими багатьох подолян, і не лише їх, проте резонансу, подібного до історії з Барсиком, справа поки що не набрала. Кошти на лікування тварини, в якої, за словами зоозахисників, обдерті лапи та шоковий стан, принаймні, ніхто не збирає.

Після отримання медичної допомоги пес поки що залишається в притулку.

Усі обставини подіі з’ясовують правоохоронці. У Старокостянтинівському відділі поліції нам повідомили, що за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч.3 ст. 299 КК Украіни (жорстоке поводження з тваринами, вчинене групою осіб), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter