Новини
Суспільство

У Хмельницькому можуть знову скасувати пільговий проїзд

Якщо пільговики надалі активно користуватимуться тролейбусами у години пік, громадський транспорт у Хмельницькому можуть перевести в режим спецперевезень або й взагалі зупинити.

У Хмельницькому чи не щодня у години пік на зупинках людно – пенсіонери їдуть по справах. Вони задоволені тим, як працює громадський транспорт. Кажуть, порівняно з іншими містами, в обласному центрі все «дуже файно». У кожного з пенсіонерів, при ближчій розмові, з’ясовується, є якісь нагальні справи, які потребують використання громадського транспорту.

А от ті містяни, яким потрібно вранці на роботу, іншої думки. Кажуть, що через карантинну вимогу перевозити тільки сидячих пасажирів  місця всім не вистачає. Пенсіонерів, через їхній поважний вік, молодь пропускає вперед.

Хмельничани кажуть, коли в певні години в транспорт пускали за спецперепустками, було краще. І додають: було би добре, якби пенсіонерів стимулювати не їздити в години пік, тому що їм, хоч і потрібно у справах, але це не настільки важливо, як тим, хто працює. 

Вранці з 8 до 9 і ввечері з 17.00 до 18.30 пасажири, які стоять на зупинках, забувають і про соціальну дистанцію, і про ввічливість, розповідає водій Олег Кухарський.

Водії забирають людей, які мають пільги, а ті, хто їдуть на роботу, не мають змоги дістатися туди, каже чоловік. І додає: потрібно, щоб пільговий проїзд зробили з 10 ранку. Крім того, від імені перевізників просить, аби влада дозволила перевозити хоча б трохи «стоячих» пасажирів, оскільки не встигають забирати людей з зупинок.

Проте дозволити перевозити пасажирів, що стоять, у салоні, міська влада не може – це компетенція Уряду. Тому хмельницькі посадовці просять пільговиків не їхати у транспорті в години пік.

З того моменту, коли ми повернули пільги, ми отримуємо в день десятки дзвінків і листів від хмельничан, які не можуть зранку добратися на роботу. Уряд ввів обмеження по кількості місць, водії ці обмеження не можуть порушувати, тому що проводяться постійні перевірки поліцією, – каже заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко.   

І додає, звертаючись до людей похилого віку: плануйте свої поїздки так, аби вони не припадали на години пік. Інакше у Хмельницькому відновлять режим спецперевезень, і тоді пільговики не зможуть користуватися тролейбусами та маршрутками зовсім.

В нас є декілька варіантів: або перевести весь транспорт на спецперевезення, і транспорт буде перевозити лише пасажирів зі спецквитками, причому – протягом всього дня. Або доведеться скасовувати пільги, або взагалі транспорт зупиняти, – зазначив Андрій Бондаренко.

Нагадаємо, зараз у Хмельницькому працює та сама кількість громадського транспорту, як і до карантину.   

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter