Новини
Освіта

У рейтингу університетів виші Хмельниччини – за межами півсотні

Чотири вищі навчальні заклади – два з Хмельницького та два з Кам’янця-Подільського – увійшли до топ-200 вишів України.

Очолює рейтинг Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», на другому – Київський національний університет імені Тараса Шевченка. На третьому – Сумський державний університет. За останні роки виш піднявся у рейтингу на шість сходинок.

Виші Хмельниччини не можуть похвалитися надто високими позиціями у цьому списку. Хмельницький національний університет – на 69 місці, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка – на 88, Хмельницький університет управління та права ім. Леоніда Юзькова – на 160, Подільський державний аграрно-технічний університет – на 182.

Рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2020» представив Академічний Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

Цьогоріч рейтинг університетів розраховувався за десятьма показниками, з яких шість – міжнародні, чотири – національні.

Критеріями, за якими складали рейтинг вишів, є забезпечення повної відкритості, прозорості і незалежності ранжування університетів. Для укладання рейтингу використовувалися лише відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ. Дані або експертні оцінки самих університетів та органів управління не використовувалися, – зазначають у поясненні до рейтингу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter