Новини
Події

Поділ Хмельниччини на райони досі під питанням

Інформація, оприлюднена офіційно, та інформація від голови Ярмолинецької РДА, кардинально відрізняються.

Голова Ярмолинецької РДА Василь Гуменюк вчора поділився з мешканцями району новиною: Ярмолинеччина увійде до складу Хмельницького району.

Нагадаємо, на Ярмолинеччині активно добиваються, аби після поділу області на райони увійти до складу Хмельницького, а не Дунаєвецького. Активісти району на захист своєї позиції виходили на протести та неодноразово зверталися до влади з пропозиціями.

Довготривала робота усіх нас призвела до успішного результату! Сьогодні комітет Верховної Ради України прийняв рішення приєднати наш район до Хмельницького району. Ми зробили це разом! Ніколи ще так наш район не об’єднувала спільна ідея. Від усього району вдячний кожному хто доклав зусиль! Цей день увійде в історію нашого району!написав вчора очільник району.

Голова РДА навіть записав та виклав відео з цього приводу.

Шановні ярмолинчани. Закінчився комітет Верховної Ради України. Він прийняв позитивне рішення щодо приєдння Ярмолинеччини до майбутнього новоутвореного Хмельницького району. Я дякую усім, це наша спільна перемога, – заявив Василь Гуменюк.

Отож, за версією голови РДА, конфігурація районів Хмельниччини мала би зазнати змін, а Ярмолинеччина замість приєднатися до Дунаєвецького району, увійшла би до складу Хмельницького району.

Сьогодні керівник Ярмолинецької РДА опублікував ще один допис, в якому виклав відеодоказ своїх слів…

…та прокоментував:

Щоб розвіяти плітки, які ширяться в районі про те, що рішення комітету – це мої маніпуляції з народом, хочу показати усім запис засідання комітету, де було це ухвалено. Я розумію, що декому це не вигідно і далі буде продовжуватись тиск на наш район, щоб його приєднати до Дунаєвецького. Але ми далі будемо відстоювати позицію людей. Як Ви бачите на цьому відео, комітет проголосував “ЗА” з 15 голосами. Відповідно, рішення комітету – підтримати нашу пропозицію приєднання до Хмельницького району.

Проте, судячи з офіційної інформації, оприлюдненої на Урядовому порталі, профільний комітет Верховної Ради України прийняв інше рішення.

На Урядовому порталі зазначено: вчора під час онлайн засідання Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування було розглянуто питання щодо уточнення формування районів Харківської, Хмельницької та Київської областей. Результат засідання – “Комітет залишив без змін попередні рішення щодо районів Хмельницької та Київської областей”.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter