Новини
Освіта

У Хмельницькому знову шукають директорів шкіл

У навчальних закладах обласного центру оголошено повторний конкурс на посади директорів. У двох навчальних закладах – НВК №4 та НВО №28 керівників так і не обрали.

Прийом заяв на участь у конкурсі розпочали 9 липня.

Наразі відбувається прийом заяв, він триватиме 30 календарних днів, потім знову засідатиме конкурсна комісія, знову розглядатимемо документи від претендентів і проводити всі три етапи, як ми це робили в перший раз, – розповідає в.о. директора департаменту  освіти та науки Хмельницької міської ради Надія Балабуст.

Також оголошено конкурс на зайняття вакантної посади директора спеціалізованої загальноосвітньої школи №19, яка розташована у мікрорайоні Ружична у зв’язку з закінченням дворічного терміну контракту попереднього директора.

Обиратимуть нових керівників до 7 серпня. На претендентів чекатимуть три етапи: тести, ситуаційні завдання та презентація стратегічного плану розвитку закладу.

Призначити директорів планують до 1 вересня. Школи міста до нового навчального року готуються.

Міністерство освіти і науки чіткі рекомендації щодо плану дій з підготовки нам ще не дало, оскільки вони напрацьовують їх разом з Міністерством охорони здоров’я, – зазначає Надія Балабуст.

Наразі департамент освіти та науки підписав контракти з переможцями конкурсу в 23 навчальних закладах. З тим, хто був обраний вперше, – на два роки. З рештою директорів – на шість.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Три хмельницькі школи без директорів

У Хмельницькому три навчальних заклади залишаються без керівників. У двох з них конкурс на посади директорів не відбувся. Закінчився дворічний контракт і в керівника школи № 19, що в мікрорайоні Ружична. Наразі Департамент освіти та науки оголосив про проведення конкурсів у цих закладах. Натомість із переможцями конкурсу на посади директорів у 23-и школах контракти уже підписали. З тими, хто був обраний вперше, – на два роки. З рештою директорів — на шість років.#Хмельницький, #департамент_освіти_та_науки_Хмельницької_міської_ради, #конкурс, #директори, #керівники_навчальних_закладів

Опубліковано МТРК "Місто" Вівторок, 14 липня 2020 р.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter