Новини
Дозвілля

Живому Хмельмену встановили пам’ятник у парку Хмельницького

Вздовж нової алеї у парку імені Михайла Чекмана у Хмельницькому вишикувалися дев’ять дерев’яних скульптур.

Всі вони присвячені персонажам легенд та переказів Подільського краю. Серед них – і Хмельмен – герой міста.

Торік їх місту подарували організатори фестивалю “Республіка”. Хмельничани їх уже бачили: скульптури прикрашали набережну Південного Бугу.

Скульптори по дереву ланцюговою мотопилою тоді подарували місту 10 фігур. Проте одну із них пошкодили вандали. Йдеться про скульптуру Нептуна. 

“Там вони піддалися серйозному вандалізму. Ми їх демонтували на зиму, вони зберігалися під накриттям на базі підприємства “Парки і сквери”, – розповідає начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Василь Новачок.

Фігури пофарбували і знову виставили на огляд хмельничанам. Прикрашатимуть вони оновлену доріжку, яка, до слова, обійшлась місту в понад 800 тисяч гривень.

Вона розпочинається біля містка при вході в парк, далі огинає майданчик з атракціонами та закінчується біля нового паркового містка, який теж перестелили цього року. Раніше на оновленій доріжці були МАФи – їх частково забрали, частково перенесли в інше місце. Також попрацювали над покриттям – поклали нову плитку. До ремонту стара плитка чергувалась з грунтом. Ширина оновленої доріжки – 3 метри. За словами Василя Новачка, це хороша альтернатива центральній доріжці, яка на вихідні часто буває перевантажена.

Через дорогу від алеї продовжують облаштовувати дитячий майданчик. Наразі триває друга черга будівництва. Майданчик буде частково інклюзивний. Обіцяють завершити його будівництво до 1 вересня.

Детальніше у сюжеті ТРК “Місто”:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter