Новини
Бізнес

Найстаріший на Хмельниччині цукровий завод модернізують

На оновлення потужностей підприємства, розташованого у райцентрі Хмельницької області, піде близько року.

Виробничий комплекс ПАТ “Красилівський цукровий завод” змінив власника і увійшов до групи компаній “A’SPIK Group”.

Процедура зміни власників підприємства завершилася у липні 2020 року. Відтак ПАТ “Красилівський цукровий завод”, засноване у 1842 році, офіційно увійшло до “солодкої” родини, долучившись до ТОВ “Старокостянтинівцукор” та ПрАТ “Шепетівський цукровий комбінат” та стало третьою та найстаршою цукроварнею у групі компаній.

Аби підготувати завод, що працював без зупинок понад 170 років, до ефективної роботи в сучасних реаліях, на підприємстві розпочалася глибока модернізація виробничих потужностей та ремонт приміщень, повідомляють на форумі Красилова.

Зокрема, агропромисловий комплекс перейде з двопродуктової схеми роботи на трипродуктову. У нового власника розраховують, що технологічні вдосконалення покращать ефективність переробки “солодких” коренів та поліпшать якість красилівського “білого золота”.

Робота за новою схемою забезпечить краще вилучення цукру з буряків. Більше того, у перспективі ми зможемо виробляти “солодкий” продукт не тільки третьої категорії, а й першої і другої, аби задовольнити потреби найвибагливіших споживачів, – коментує заступниця директора Красилівського цукрозаводу Наталія Богуцька.

Для реалізації цих задумів вже укладені контракти на придбання імпортних вакуум-апаратів першого продукту. Однак через пандемію COVID-19 поставка інноваційного обладнання з Румунії затримується на декілька місяців.

В компанії планують, що підготовка заводу зі 178-річною історією до ефективної роботи в умовах жорсткої конкуренції триватиме рік. Відтак, модернізоване підприємство відновить випуск цукру у виробничому сезоні 2021/22 років.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter