Новини
Кримінал

Затриманий за крадіжку хмельничанин відповідатиме ще й за наркотики

При затриманні організатора квартирної крадіжки правоохоронці виявили у останнього канабіс.

Хмельницький міськрайоний суд погодив тримання під вартою стосовно чотирьох осіб, яких затримали працівники поліції за підозрою у вчиненні крадіжки.

“На минулому тижні, вдосвіта, троє з підозрюваних, які діяли за чіткою «інструкцією» четвертого, прибули до одного з будинків, що на Проспекті Миру в Хмельницькому. Поки двоє із них залишалися чергувати біля будинку, третій за допомогою заздалегідь заготовленого розвідного ключа підважив віконну раму та відчинив пластикове вікно квартири на першому поверсі. З помешкання викрав срібні та золоті ювелірні вироби, два мобільних телефони, зарядний пристрій, чотири футболки та прихватив дві пляшки горілки. Покинув квартиру через вхідні двері”, – повідомляє пресслужба суду.

Крадіжкою завдано потерпілій матеріальної шкоди на суму 44 тисячі гривень.

Досудове розслідування не обійшлося й без курйозу. Вже за два дні після затримання ініціатора квартирної крадіжки поліція повідомила йому про ще одну підозру – у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання… наркотичних засобів, вчиненні повторно або за попередньою змовою групою осіб). Адже при санкціонованому обшуку в нього виявили пакетики з канабісом, що класифікується як особливо небезпечна наркотична речовина.

До всіх чотирьох підозрюваних суддя Хмельницького міськрайонного суду застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою включно по 10 вересня поточного року з правом внесення застави в розмірі 50-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить майже 110 тисяч гривень.

Якщо трьом підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести, то четвертому – від шести до десяти років.  

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її оголошення.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter