Новини
Спорт

Хмельницький Палац спорту мають на меті завершити до кінця року

Сьогодні у Хмельницькому відбулося виїзне засідання підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

Таким чином члени підкомітету підтримали ініціативу народного депутата від фракції «Слуга народу» Сергія Мандзія провести своє засідання на Хмельниччині та особисто ознайомитися зі спортивною інфраструктурою міста і області.

Головним питанням на порядку денному стало будівництво Палацу спорту на вул. Прибузькій, 5/1а. Голова підкомітету Ольга Саладуха у своїй промові зазначила, що їй відомо про окремі нюанси, пов’язані з фінансуванням будівництва Палацу спорту і вона налаштована відстояти виділення державних коштів на завершення будівельних робіт.

«Я, як колишня спортсменка, дуже добре розумію важливість таких об’єктів, – заявила вона. – Тому я буду просити Президента включити до програми «Велике будівництво» нарівні із закладами освіти та культури і спортивні об’єкти».

Наразі Палац спорту готовий на 45%. Там завершено монтаж каркасу головної арени, споруджено головний вхід та аварійні виходи. Для подальшого продовження будівництва необхідно 184 млн грн.

«Ми глибоко переконані, що спорт – це запорука здоров’я нації та майбутнього нашої держави, адже спорт високих досягнень – це престиж нації, а масовий спорт – це її здоров’я і довголіття. – зазначив Сергій Мандзій, – Саме тому будівництво сучасного Палацу Спорту у Хмельницькому – завдання, без перебільшення, стратегічне. Ми ставимо перед собою амбіційну мету – завершити будівництво до кінця 2020 року і тримаємо цей процес на жорсткому контролі».

Як повідомив депутат, на сьогодні при загальній кошторисній вартості проекту у 283 млн грн профінансовано лише третину – 81 мільйон за рахунок державних субвенцій та 18 мільйонів співфінансування з місцевого бюджету. Він пообіцяв, що Хмельницький обласний осередок партії «Слуга народу»  зробить все можливе, щоб на завершення будівництва була виділена необхідна сума.

 «Ми будемо заручатися підтримкою депутатів та профільних міністерств і відомств, стимулювати інвесторів, сприяти місцевій владі у реалізації проекту, – підкреслив парламентар. – А для того, щоб зробити співпрацю між комітетом, народними обранцями та місцевими громадами ще ефективнішою, ми впроваджуємо нові механізми взаємодії. Зокрема, ми активно залучаємо до процесу галузевих експертів, які комунікують з усіма учасниками процесу і гнучко рухають справу до позитивного результату».

Зі свого боку експерт з регіональної інфраструктури Хмельницької обласної організації партії «Слуга народу» Олександр Кравцов зазначив, що вже розроблено план дій на місцевому рівні для реалізації таких масштабних проектів: «Ми вивчаємо запит громади на ті чи інші зміни і беремо на себе забезпечення комунікації між місцевою владою та народними обранцями».

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter