Новини
Кримінал

Поліціянти Хмельниччини затримали розповсюджувача наркотиків

В рамках актуальної оперативно-профілактичної операції «МАК-2020», на Городоччині поліціянти зупинили діяльність по збуту канабісу.

Згідно даних правоохоронців, у незаконному збуті даного наркотичного засобу підозрюють 58-річного місцевого мешканця.

Наразі чоловіку  оголосили про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Так, протягом червня-липня працівниками Городоцького відділу поліції було задокументовано декілька фактів збуту підозрюваним канабісу.

Крім того, після санкціонованого обшуку в будинку чоловіка поліцейські виявили і вилучили декілька пакунків з канабісом. У будівлі поруч, яка знаходиться у користуванні родиною ймовірного злочинця , були знайдені сухі рослини конопель.

Вилучені у чоловіка наркотичні засоби поліцейські направили на експертизу.

У даний час вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, що метою операції «МАК-2020» є виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Згідно статті 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від у в розмірі від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді накладення штраф або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Автор: Ольга Нікітіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter