Новини
Інфраструктура

У центрі Хмельницького з’явиться вбиральня за 2,5 мільйони гривень

У сквері імені Тараса Шевченка в обласному центрі цієї осені запрацює нова вбиральня. Її будівництво почалося торік на місці підземного туалету.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства Василя Новачка, торік забудовник виконав робіт на 600 тисяч гривень – збудували “коробку”. Цього року зробили покрівлю. Незабаром встановлять вікна і двері, після чого розпочнульться внутрішні роботи.

В туалеті буде 10 окремих кабінок. Користуватися ним зможуть і люди з інвалідністю, для яких буде дві окремих кабінки. Крім того, у вбиральні облаштують кімнату матері та дитини. Коштує цей туалет понад 2,5 мільйони гривень. 

“Питання громадських туалетів спірне. Одні вважають, що туалетів мало в місті, інші – що туалети не варто будувати і витрачати бюджетні кошти. Ця думка також спірна, адже не кожен може подолати внутрішній бар’єр і попроситись у вбиральню кафе”, – говорить Василь Новачок.

Тому в парку Шевченка, як самому центральному парку, де є велике скупчення людей, громадський туалет необхідний. Відвідувачі скверу підтримують таку думку.

Відкрити вбиральню планують до Дня міста.

Детальніше у сюжеті ТРК “Місто”:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter