Новини
Екологія

Хлібокомбінат поблизу Хмельницького оштрафували за забруднення довкілля

Філії публічного акціонерного товариства «Державна продовольча-зернова корпорація України» «Богданівецький комбінат хлібопродуктів» виставлена претензія про відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів.

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області розраховані збитки, які становлять становить 2млн. 226тис. 340грн. 28 коп.

У разі відмови підприємства від сплати, Державна екологічна інспекція  у Хмельницькій області буде змушена звернутись до судових органів для стягнення збитків у судовому порядку.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області  було проведено планову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства  Філії публічного акціонерного товариства «Державна продовольча-зернова корпорація України» «Богданівецький комбінат хлібопродуктів» (смт.Богданівці Хмельницького р-ну).

В ході перевірки державними інспекторами було встановлено, що суб’єкт господарювання у період з березня 2017 року по липень 2018 року здійснював викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності відповідного дозволу.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter