Новини
Суспільство

На почесних хмельничан з бюджету виділять понад 400 тисяч гривень

Ювелірні відзнаки для почесних містян обійдуться бюджету Хмельницького у 46 тисяч гривень, ще 377 840 гривень виділять на грошову винагороду.

Рішення про виділення коштів з цільового фонду Хмельницької міської ради прийняли на виконкомі.

У документі, зокрема, йдеться:

1. Виділити з цільового фонду Хмельницької міської ради кошти в сумі 46000,00 грн (сорок шість тисяч гривень 00 копійок) на придбання ювелірних виробів відзнака «Почесний громадянин міста Хмельницького» (4 штуки).

Одна така ювелірна прикраса, таким чином, коштуватиме 11 500 гривень.

Як йдеться у Положенні, “відзнака «Почесний громадянин міста Хмельницького» виготовляється зі срібла 925 проби, родована білим кольором та покрита золотом 999.9 проби. Розміри відзнак 50х45 мм, яка містить вставки, покриті червоною, білою та синьою емаллю. На лицьовому боці відзнаки розміщено зображення герба міста Хмельницького на синьому фоні. Під гербом на червоному фоні напис «Почесний громадянин міста Хмельницького». На зворотньому боці вибитий порядковий номер відзнаки”.

Крім нагрудного знаку, почесний громадянин Хмельницького отримує з бюджету грошову винагороду, яка дорівнює 20 мінімальним заробітним платам і збільшена на суму оплати податку з доходів фізичних осіб (на час прийняття рішення). Станом на кінець липня розмір мінімальної зарплати в Україні становив 4 723 гривні. Відтак грошова винагорода кожного почесного хмельничанина дорівнюватиме 94 460 гривень.

Таким чином, один почесний містянин обійдеться бюджету у 105 960 гривень. Судячи з того, що ювелірних прикрас замовлено чотири, відзнаки отримають саме стільки осіб. Тож всі вони обійдуться місту у 423 840 гривень.

Традиційно почесних громадян нагороджую на День міста. Цього року у Хмельницькому він запланований на 26 вересня.

Довідка. Права почесного громадянина Хмельницького: пільговий проїзд комунальним  громадським транспортом; першочерговий прийом керівниками органів місцевого самоврядування; безкоштовне лікування та протезування у комунальних медзакладах; безкоштовне користування  комунальними послугами; безкоштовне оздоровлення в санаторіях.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter