Новини
Новини ОТГ

Тергромада на Хмельниччині не хоче приєднуватися до нового району

Мешканці Сахновецької громади, що у Старокостянтинівському районі, у суді відстоюватимуть своє право бути окремою адміністративною одиницею.

Вісім самотужки зароблених мільйонів бюджету – а у відповідь: «Ви не заплановані у перспективному плані». Таке від обласних чиновників почули жителі Сахнівецької громади. В об’єднаній тергромаді категорично не хочуть приєднуватися до Старокостянтинова, адже розуміють, що своїх коштів їм уже не бачити.

Люди зібралися на віче, аби ще раз нагадати: вони самі спроможні себе забезпечити та дати раду своїм проблемам. Запевняють: боротимуться до останнього.

Ми вибрали депутатів тергромади, ми зробили все, що прописано у законі. У нас достатньо коштів  та інфраструктури для того, щоб існувала громада. До нас приєдналися приєдналися Самчики, які цю інфраструктуру збагатили, розширили. І з цією кількістю інфраструктури та коштів у нас не було сумнівів, що нас не пропустить область, – коментує жителька села Людмила Мазяр.

Староста громади каже: документи уже подані до суду. Наразі чекають, поки справа буде призначена до розгляду.

Ми є повноцінною громадою, ми набрали по всіх показниках, які мають бути для створення територіальної громади вище середнього рівня, – пояснює голова Сахнівецької сільської ради  Алла Яснюк.

Завітав на зібрання і депутат Верховної Ради України Іван Крулько. Нардеп зазначив: візьме справу під власний контроль і разом зі старостою відвідає усі судові засідання.

Урядом рішення про об’єднання громади вже прийняте. Єдиний вихід, який залишився зараз, – це судовий процес. Але є ще другий процес, який називається «вибори». Будуть обирати депутатів обласної ради, будуть обирати депутатів великої об’єднаної громади. Давайте покажемо їм результат, – сказав нардеп.

Питання залишається відкритим. Жителі ОТГ мають надію, що проблемі посприяють не на словах. Кажуть, реформа децентралізації для того й впроваджувалася, аби у села повернути життя, і аж ніяк не для того, аби виконувати забаганки чиновників.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: ОТГ на Хмельниччині позивається до Уряду через свою ліквідацію

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter