Новини
Спорт

Чемпіонат з маунтенбайку: хмельничани завоювали три медалі

13-15 серпня у Чернівцях серпня визначили найсильніших спортсменів України у двох ключових дисциплінах маунтенбайку. 11 учасників зі 120-ти представляли Хмельницьку область.

Чемпіонів у олімпійському крос-кантрі визначили у перший змагальний день, коли всі претенденти були сповнені сил та завзяття. З не меншим ентузіазмом підійшли до справи і місцеві організатори змагань. Проклали технічно складну трасу з крутими підйомами, стрімкими спусками, коренями дерев і трамплінами. Вдалося полоскотати нерви навіть найдосвідченішим спортсменам.

Чоловіки за виділені півтори години гонки подолали сім кіл протяжністю чотири кілометра кожне. У підсумку запеклої боротьби наш Дмитро Тітаренко фінішував на третій позиції та завоював бронзову медаль чемпіонату.

Боротьба за перемогу в категорії “жінки” розгорілась між двома майстринями спорту міжнародного класу: двічі чемпіонкою Європи Іриною Поповою з Харкова та нашою Іриною Слободян.
За 20 км гонки вони так захопились змаганням між собою, що на дві хвилини відірвалися від решти учасниць. Слободян деякий час лідирувала, проте фінішну лінію першою перетнула харків’янка. Ірина Слободян стала срібною призеркою чемпіонату України.

Четвертою серед юніорок фінішувала Олександра Чорна. Ще одну медаль вдалося вибороти серед дівчат 15-16 років. Срібною призеркою стала Наталія Сафронюк.

Наступного дня у змаганнях з крос-кантрі елімінатора четвертою фінішувала Ірина Слободян. Шосте місце в категорії “дівчата” посіла Наталія Сафронюк.

По закінченню змагань МСУМК Дмитро Тітаренко та МСУМК Ірина Слободян у складі національної збірної їдуть до Туреччини для участі у міжнародних змаганнях і підготовки до чемпіонату світу та Європи.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter