Новини
Суспільство

Хмельничани отримали нагороди за досягнення

Сьогодні, у День Державного Прапора України, що відбувся біля Стели Героїв Небесної Сотні і Героїв російсько-української війни, відбувся урочистий захід, на якому предвстаники різних галузей отримали відзнаки за свою працю.

Розпочали церемонію з вшанування хвилиною мовчання загиблих бійців, які відали своє життя за свободу та незалежність України, та поклали квіти до меморіальної стели загиблим Героям Небесної Сотні й учасникам неоголошеної війни на Сході України.

Висловлюючи слова вітання, Дмитро Габінет, голова Хмельницької ОДА наголосив, що День Незалежності та День Державного Прапора – це славетні та визначні дні в історії кожного народу, кожної держави.

“Для нас українців, 23 та 24 серпня стали сакральними днями, тому що саме в ці дні 29 років тому ми довели всьому світові, що український народ живе, український народ існує. Існує, попри репресії та голодомори, попри політику русифікації, попри будь-які спроби перекреслити нашу ідентичність. Саме в ці дні ми ствердили нашу багатовікову мрію, ми осягнули нашу мету, яку прагнули осягнути багато поколінь українського народу, мету, за яку сплачено високу ціну”, – сказав Дмитро Анатолійович.

В продовження вітання, голова адміністрації відзначив подолян державними нагородами та вручив відзнаки обласної державної адміністрації.

Грамотами і подарунками привітам почесних хмельтничан і голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний.

16 відзнак «Воля та мужність» землякам, які виявили виняткову волю, мужність та відвагу під час захисту Української держави від російських окупантів вручив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Також 4 родини хмельничан, учасників російсько-української війни, отримали сертифікати на придбання квартир. Подарунками і грамотами відзначили також хмельничан військових, волонтерів, учасників бойових дій, працівників різних структур і установ.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter