Новини
Економіка

На Хмельниччині перевірять всі магазини – результат інспекції Габінета

Голова Хмельницької обласної адміністрації Дмитро Габінет перевірив найбільші місця продажу продуктів харчування обласного центру – хмельницький ринок «Дубово» та супермаркет “Сільпо”.

Зокрема встановлено, що адміністрацією ринку порушуються правила карантину. Продавцям, які прибули з різних регіонів України, не доводяться вимоги: 1 особа на 10 квадратних метрів. Не зважаючи на те, що ринок гуртовий, представниками комісії на контрольній закупці вдалось купити 2 кг овочів. За результатом контрольної закупки працівники Національної поліції склали адміністративний протокол, згідно з яким продавцю овочів належить сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень. На керівника адміністрації ринку складено адміністративний протокол за ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину).

“В умовах карантину представники малого і середнього бізнесу зазнають чималих збитків, страждає економіка країни. Але життя і здоров’я людей – це пріоритет для влади. І якщо оптовий ринок сьогодні має можливість працювати, ми вимагаємо дотримуватись чітких правил, визначених Комісією ТЕБ та НС”, – зазначає голова ОДА на своїй сторінці у соцмережі.

Дмитро Габінет також відвідав супермаркет „Сільпо” в торговому центрі „Оазис”:

“Приємно відзначити, що адміністрація пильно слідкує за дотриманням санітарних норм: всі відвідувачі – в масках, визначена соціальна дистанція для покупців у черзі біля кас, постійно проводиться дезинфекція тощо. Але сумно, що самі люди не розуміють небезпеки зараження, скупчуючись біля торгових прилавків рибного та м’ясного відділів”

За результатами перевірок, голова адміністрації дав доручення Головному управлінню Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та в.о. санітарного лікаря області терміново додатково перевірити всі магазини в містах та районах Хмельниччини щодо дотримання вимог карантину, поліції області – контролювати ситуацію біля ринків області для недопущення самовільної торгівлі.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter