Новини
Події

Багатодітна мати Хмельницької області хотіла продати своїх дітей за 35 тис. доларів

За останній час в період поширення вірусу COVID-19 все більше людей опиняються в складній фінансовій ситуації. Скорочення робочих місць спонукає хмельничан шукати новий спосіб заробітку, який не завжди є легальним.

В хмельницькій області є постраждалі, які відгукнулися на пропозицію вербувальників. Було 2 злочинних угрупування в Україні – в Дніпрі та Києві, які пропонували роботу кур’єрами малогабаритних товарів у різних країнах світу . Після оформлення договорів, людей відправляли в Росію, де вони, як згодом виявилось, поширювали наркотичні препарати. Якщо ж вони відмовлялись працювати, їм загрожували позбавленням волі строком до 15-ти років.– говорить Олександра Устинова директорка благодійного фонду “Ксена”

Трудова експлуатація є саме формою торгівлі людьми. Використовуючи примус та погрози, шахраї втягують людей до злочинної діяльності.

Щодо інших випадків торгівлі людьми, багатодітна мати із деражнянського району хотіла продати двох своїх дітей за 35 тисяч доларів. Апеляційний суд хмельницького засудив обвинувачену до 8 років позбавлення волі.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter