Новини
Кримінал

Хмельничанина, який обікрав поліцейського, судитимуть вдруге

Хмельницький апеляційний суд скасував ухвалу міськрайонного суду щодо звільнення обвинуваченого у крадіжці нагрудного відеореєстратора.

Чоловіку інкримінують злочин, який той вчинив 8 квітня 2020 року в приміщенні кімнати прийому громадян Хмельницького відділу поліції. Як зазначається у повідомленні пресслужби Хмельницького апеляційного суду, поки патрульні складали адміністративний протокол за дрібне хуліганство щодо містянина, він вкрав нагрудний відеореєстратор поліцейського вартістю 4 921 гривню.

У суді першої інстанції обвинувачений та його захисник заявили клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності, посилаючись на те, що чоловік перестав бути суспільно небезпечним. Місцевий суд звільнив обвинуваченого від кримінальної відповідальності й закрив справу.

«Місцевим судом не встановлено, в чому саме полягала зміна обстановки, що призвела до того, що вчинене діяння перестало бути суспільно небезпечним. Також судом першої інстанції не наведено переконливих підстав, які б вказували на те, що обвинувачений та обстановка навколо нього зазнала таких змін, що робить маловірогідним вчинення нового тотожного або однорідного злочину», – йдеться в ухвалі апеляційного суду.

Колегія суддів звернула увагу також на те, що реєстратор хмельничанин добровільно не повернув – його вилучили поліцейські під час обшуку.

Справу відправили на повторний розгляд у суд першої інстанції. Обвинуваченому загрожує штраф до 17 тисяч гривень, або громадські до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter