Новини
Події

У Хмельницькому з’явилося нове місце для вшанування воїнів

У неділю, 6 вересня о 11:00 відбулась Божественна Літургія з нагоди освячення новозбудованого храму Новомучеників Українського Народу у Хмельницькому. Повідомляє Кам’янець-Подільська єпархія УГКЦ у Хмельницькому.

Греко-католицька церква розташована за адресою вулиця Кам’янецька 94/3а на території військового кладовища.

Богослужіння проводилось за участю двох архиєреїв: Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) та владики Івана (Кулика) єпископа Кам’янець-Подільської Єпархії разом із священниками. На заході також були присутні віряни та мер Хмельницького разом із представниками міської ради.

Ініціатором будівництва храму виступила місцева влада ще у 2018 році. Саме тоді рішенням сесії міської ради була виділена земельна ділянка у постійне користування під будівництво храму.

Будівельні роботи розпочались у серпні минулого року. 

Одразу біля храму розташований пам’ятний знак жертвам репресій. Ідея побудувати храм саме на цьому місці виникла для того, щоб усі заходи місцевої влади із вшанування полеглих воїнів розпочиналися по-християнськи з молитви у храмі. А також храм знаходиться поблизу дитячих лікарень, що дає змогу батькам помолитись за здоров’я своїх дітей у тяжку хвилину.

Адміністратором храму призначений отець Микола Шпітальний із Катедрального Храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Хмельницького.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter