Новини
Бізнес

Товарів на 308 млн. доларів експортувала Хмельниччина від початку року

Хмельниччина зменшила обсяги експорту товарів на 6,2% до 308 млн. доларів порівняно з відповідним періодом минулого року. У свою чергу, імпортували на територію області товарів на 264,8 млн. доларів, що на 15,2% менше минулорічних показників. Про це повідомляє обласне управління статистики.

Загалом, Хмельниччина проводила зовнішньоторговельні операції із 121 країни світу. Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу зменшився порівняно з січнем–липнем 2019р. на 4,3% та становив 161,7 млн.дол., або 52,4% від загального обсягу експорту.

Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювалися до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Іспанії, Італії, Бельгії. Серед інших країн світу найбільше експортувалися товари до Єгипту, Туреччини, Білорусі.

Найбільше торгували зерном, жиром та оліями, електричними машинами. Натомість зменшилась частка таких товарів як насiння і плоди олійних рослин; цукру і кондитерських виробів з цукру; залишків і вiдходів харчової промисловості; ниток синтетичних або штучних; солі, сірки, землі та каміння.

Імпорт товарів з країн Європейського Союзу до Хмельницької області зменшився проти січня–липня 2019р. на 7,2% та становив 149,3 млн.дол., або 56,4% від загального обсягу. найбільше товарі надійшло в область із Німеччини, Польщі, Іспанії. Серед інших країн світу найбільші імпортні поставки товарів надходили з Китаю, Туреччини, Російської Федерації, США, Білорусі, Саудівської Аравії.

У загальному обсязі імпорту товарів збільшилась частка засобів наземного транспорту, крім залізничного; овочів; каучуку, гуми; виробів з чорних металів. Зменшилась частка палив мінеральних, нафти і продуктів її перегонки; електричних машин; пластмас, полімерних матеріалів.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter