Новини
Події

До Хмельницького завітала виставка “Очікування Vs Реальність”

Сьогодні у Хмельницькому відбулося відкриття виставки “Очікування Vs Реальність”. Виставка націлена на підвищення рівня обізнаності наших громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація. Про це повідомляє Хмельницька обласна державна адміністрація

Вона вперше експонувалася у м.Києві. Сьогоднішнє відкриття приурочили до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Оксана Устинова, керівниця Благодійного фонду “Ксена” разом із фахівцями профільних структурних підрозділів облдержадміністрації розповіла відвідувачам:

  • як запобігти питанню протидії людьми,
  • як запобігти потраплянню в ситуації торгівлі людьми,
  • як отримати статус постраждалого

У цій виставці знайшли відображення історії постраждалих українців, які в пошуках кращого життя і заробітку приймали, подекуди, пропозиції ненадійних роботодавців і потрапляли до небезпечних ситуацій.

Чому виставка отримала саме таку назву? Тому, що кожна історія складається з 2 частин: з одного боку “Очікування” з приємними, але нелегальними, умовами працевлаштування, а з іншого боку “Реальність” – відображення того, до чого може привзести нелегальне працевластування, та чому людина не може повернутись додому.

На виставці можна було побачити конструкцію, з порадами, як українці можуть захистити себе. Кожне зображення також матиме (QR код з посиланням на сайт, де можна буде прочитати повну історію постраждалого та дізнатись, як відбувся порятунок головного героя історії. Відвідувачі виставки мали можливість поспілкуватись та отримати поради щодо того, як подбати про себе та безпеку своїх рідних.

Наразі виставку можна буде відвідати до 23 вересня. Знаходиться вона на площі поряд з кінотеатром ім.Т.Шевченка.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter