Новини
Кримінал

Вкрав один раз – вкраду знову: хмельничанина вп’яте взяли під варту

Сьогодні Полонський районний суд визнав винним 39-річного жителя м. Полонне. За чергову крадіжку він уп’яте відправиться до місць позбавлення волі. Суд призначив йому покарання – 3 роки позбавлення волі за крадіжку велосипеда. Водночас суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту із зали суду. Про це повідомляє Хмельницький апеляційний суд.

«Призначаючи покарання обвинуваченому, суд відповідно до вимог ст. 65 КК України враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення (злочину), який згідно ст. 12 КК України є тяжким злочином, особу винного, зокрема те, що є непрацюючим, посередньо характеризується, не має міцних соціальних зв’язків, раніше неодноразово притягався до відповідальності за аналогічні злочини,  умисний злочин вчинив через короткий проміжок часу із звільнення з місць позбавлення волі, що вказує на підвищену суспільну небезпечність обвинуваченого, а також відсутність у потерпілого претензій до обвинуваченого та позицію останнього щодо призначення обвинуваченому несуворого покарання, поведінку обвинуваченого в ході розгляду справи», – зауважує суд.

Обвинувачений звільнився з місць позбавлення волі 6 березня цього року, а вже 25 квітня прийшов до помешкання жительки Полонного і, переконавшись, що її немає вдома, проник у господарське приміщення та викрав звідти велосипед.

Під час судового розгляду чоловік свою вину визнав. А потерпіла розповіла, що їй подзвонила знайома і сказала, що бачила, хто з її подвір’я виводив велосипед. Наступного дня разом з нею поїхали до тимчасового місця проживання ймовірного крадія і забрала своє майно. Запевнила, що претензій до обвинуваченого не має і просила не позбавляти його волі.

«Виходячи із наведеного та враховуючи ступінь суспільної небезпечності та конкретні обставини за яких його було вчинено, особу винного та обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання суд вважає за необхідне призначити (обвинуваченому) покарання у виді позбавлення волі в межах мінімальної санкції скоєного ним злочину передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter