Новини
Освіта

У школах Хмельниччини через COVID-19 коригують навчальний процес

Майже три десятки шкіл у Хмельницькій області повністю або частково перейшли на дистанційну форму навчання. У Красилові через збільшення хворих серед педагогів перенесли осінні канікули.

Від початку навчального року кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 по області становить майже 400 випадків. Ситуація в освітніх закладах області не є критичною, проте нові хворі серед школярів та педагогів підтверджують чи не щодня. Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомив перший засутпник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

Не зважаючи на те, що ми забезпечили підготовку закладів освіти на початковому етапі, зараз в окремих з них бракує засобів захисту, – зауважив посадовець.

І додав, що забезпечення шкіл та дитсадків (особливо тих, які з понеділка переходять у “помаранчеву” зону) всім необхідним для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції – це відповідальність власників закладів і самих закладів.

Лише за минулу добу на Хмельниччині підтвердилося захворювання на COVID-19 у 23 учасників освітнього процесу, серед яких – вчителі, вихователі, учні та обслуговуючий персонал.

Три дитсадки області пішли на карантин і не приймають вихованців, а у 29 школах Хмельниччини запровадили дистанційне навчання. З них у 23 лише у деяких класах діти вчаться вдома, а шість шкіл області закриті для навчання повністю:

  • Летичівський район: в смт Меджибіж та селі Лисогірка;
  • Шепетівський район – в селі Городище;
  • Городоцький районі – в селі Бубнівка;
  • Волочиський район – в селі Тарноруда;
  • Полонський район – в селі Кустівці.

У Красилові через збільшення кількості хворих на COVID-19 серед педагогів, осінні канікули, які планувалися з 26 жовтня по 1 листопада, перенесли. Навчальний процес у школах райцентру припиниться з 5 жовтня і відновиться 12 жовтня. Як повідомляють у фейсбук-спільності Освіта Красилівщини, таке рішення стосується лише шкіл районного центру.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter