Новини
Бізнес

Село на Хмельниччині хоче запустити власний бізнес

Мешканці Головчинець, що у Летичівському районі, мріють втілити у життя проект з виготовлення лікарських зборів та чаїв.

Півтора десятка фіналістів конкурсу “Неймовірні села України-2020” обирали з-поміж двох сотень бажаючих позмагатися за звання кращого села та увійти в п’ятірку переможців.

Одне з цих 15 щасливчиків, – село Головчинці, що на Летичівщині. Воно, зокрема, відоме тим, що у його мешканців є чимало унікальних рецептів місцевих травників та довгожителів. Крім того, село оточене лісами, в яких є всі умови для вирощування рідкісних видів лікарських рослин. Тож у випадку перемоги мешканці громади планують запустити бізнес-проект з виготовлення органічної лікарської продукції.

Головний приз, який отримає цього року переможець, – 100 тисяч гривень, які надає головний партнер конкурсу – посольство Королівства Нідерландів в Україні, повідомляє АгроПортал.

Якщо проект Головчинець переможе у конкурсі, на ці кошти селяни планують придбати інфрачервону камеру для промислового сушіння лікарських рослин, деревини та ягід, нарізку, ящики для зберігання і обробки рослин та пакувальні мішки.

Аби мешканці села змогли реалізувати бізнес-ідею, вони мають спочатку увійти до п’ятірки переможців, а потім вдало захистити свій бізнес-план перед членами експертної ради.

Проголосувати за ідею головчинецької громади можна за посиланням. Наразі Головчинці у списку – на 10 місці. Від першого місця їх відділяє майже 6 тисяч голосів, а від прохідного п’ятого – майже дві тисячі.

Онлайн-голосування триватиме до 1 листопада (включно). Захищатимуть свої проекти переможці у грудні.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter