Новини
Суспільство

Хмельницьку набережну за 5 мільйонів залило болотом (ВІДЕО)

Нова зона відпочинку біля озера в Хмельницькому, яку облаштовували близько року, не витримала випробування дощем. А традиційне підтоплення вулиць обласного центру спонукало хмельничан до створення карикатурних картинок.

Бруковані доріжки, лавочки, ліхтарі, нова фотозона для дітей та дорослих – упорядкована територія навколо водойми в мікрорайоні Озерна не довго тішила місцевих мешканців можливістю прогулятися та відпочити з комфортом.

“Біля озера знову не пройти”, – пишуть у соцмережах хмельничани і викладають фотофакти.

Фото з вайбер-спільноти “Новини Хмельниччини”

Судячи з фото, через відсутність зливової каналізації, підійти до брукованої доріжки без ризику загрузнути у болоті на газоні або намочити взуття, пішовши напряму, – практично нереально.

Не краща ситуація і далі на території. На що перетворилася пішохідна доріжка, на яку, змішуючись з землею та опалим листям, стікає вода – хмельничани показали на відео. Ймовірно, відсутність системи водовідведення як на узвишші біля набережної, так і вздовж доріжки стали тому причиною.

У коментарях до відео містяни іронізують:

Нічого, навчилися класти плитку, а через 5 років навчаться водовідведення робити…

Нагадаємо, на облаштування території навколо озера з бюджету міста виділили щонайменше 5,5 мільйона гривень. Принаймні, про таку суму йшлося влітку, коли роботи з облаштування території були у розпалі. Остаточно ж завершити впорядкування набережної мають наступного року. У планах – встановлення лавок, ліхатрів, урн для сміття. Можливо, до наступного року у владі додумаються і до прокладання системи водовідведення. Звісно, якщо до того часу дощами доріжки не розмиє так, що їх доведеться укладати бруківкою заново.

Традиційно після дощу хмельничани також діляться інформацією про підтоплення тих чи інших вулиць міста. Щоправда, мало для кого це вже є новиною. Тому містяни розважаються створенням актуальних для Хмельницького картинок-мемів.

Фото: Dtp_km

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter