Новини
Політика

Вибори до Хмельницької обласної ради: бар’єр долають сім партій

У сімку найрейтинговіших партій, які долають бар’єр у 5% на виборах до Хмельницької обласної ради, входять «Слуга народу», «За майбутнє», «Команда Симчишина», «Європейська солідарність», «За конкретні справи», «Сила і Честь» і «Батьківщина».

Про це свідчать результати опитування Центру соціального інжинірингу «Розпізнавання та аналіз несистемних дій».

Якби вибори до Хмельницької обласної ради відбулися найближчої неділі, 11 жовтня, за «Слугу народу» проголосували б 17,2% серед тих, хто визначився і піде на вибори.

Партію «За майбутнє» підтримують 12,6%, «Команду Симчишина» – 11%, «За конкретні справи» – 8,5%, «Європейську солідарність» – 7,4%, партію «Сила і Честь» – 6,8%, «Батьківщину» – 5,1%.

Інші партії набирають менше 5%.

Водночас 32,5% досі не визначалися з вибором. Очікувана явка складає понад 55%. Ще 17% респондентів відповіли, що, можливо, візьмуть участь у голосуванні.

За оцінками експертів, підсумкові результати місцевих виборів залежать від багатьох чинників.

«Зростання кількості захворювань на COVID-19 впливатиме на явку. Відповідно багато залежатиме від того, хто зможе мобілізувати власний електорат. Чий виборець дійде до дільниці, той і зможе подолати 5% бар’єр. Ще один чинник – агітаційна робота партій в останні два тижні. Наразі третина виборців не визначалися з власним вибором. Люди розчаровані політичною та економічною ситуацією в країні. Вони розгублені і не розуміють, кому віддати свій голос. Партії змінюють одна одну, але це ніяк не впливає на якість життя», – відзначає Дмитро Громаков.

Нагадаємо, на виборах до Хмельницької обласної ради своїх кандидатів висунули 10 політичних партій

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter