Новини
Вибори

Поліція Хмельниччини розслідує 2 провадження про порушення під час виборчої кампанії (ВІДЕО)

Усього в області зареєстровано 60 повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом.

За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Валентина Білянського, у 18-ти випадках з 60-ти складено адміністративні протоколи, а у двох випадках інформація про порушення була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Заступник начальника ГУНП – начальник слідчого управління Сергій Рекун розповів, що одне з кримінальних проваджень було відкрите на підставі інформації, виявленої у ході моніторингу спостерігачами громадянської мережі ОПОРА.

За фактом порушення, зафіксованого у Кам’янець-Подільському районі, слідчі відкрили провадження за ч. 2 ст. 158 Кримінального кодексу (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців).

Найпоширенішими ж є порушення, пов’язані з друком та розповсюдженням виборчої агітації (відсутність вихідних даних про тираж, виконавця та відповідальну особу).

Автор: Редактор

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter