Новини
Інфраструктура

В Славуті затримується початок опалювального сезону

Причина – борг за газ КП «Славутське ЖКО» перед «Хмельницькгазом».

За інформацією Славутського міськвиконкому, 15 жовтня «Славутське житлово-комунальне об’єднання» звернулось до «Хмельницькгазу» щодо подачі газу до міських котелень та початку опалювального сезону, але у відповідь отримало відмову.

За словами начальника КП «Славутське ЖКО» Василя Яцюка, «Хмельницькгаз» називає головною причиною відмови наявність заборгованості за послуги розподілу газу.

«Проте бухгалтерські показники підтверджують, що оплата нашим підприємством за газ для «Нафтогазу» з 1 січня по 1 жовтня складає 117% – це найвищий відсоток проплати в Хмельницькій області. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №217 «Про затвердження порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу», отримані за тепло кошти автоматично відщеплюються для «Нафтогазу». Щодо відсотку проплати за послуги транспортування газу для «Хмельницьказу», то він складає 54%, оскільки нарахування за послуги розподілу газу проводяться також у міжопалювальний сезон, а нарахування за розподіл газу у міжопалювальний сезон для споживачів послуг не здійснюється», – зауважує Яцюк.

За словами очільника КП, підприємство, незважаючи на складне матеріальне становище, намагається вживати заходів для добросовісного виконання договірних зобов’язань.

«Проте, якщо «Славутське ЖКО» заборгувало «Хмельницьказу» 2 млн 130 тис. 700 грн, то борг населення за спожите тепло станом на 1 жовтня складає 8 млн 200 тис. 100 грн. А ще маємо борг держави перед нашим КП за різницю в тарифах у 7 млн 827 тис. 700 грн”, – підкреслює Яцюк.

Наразі КП працює над проблемою, аби славутчани невдовзі отримали тепло у свої оселі.

Разом з тим, розпочато опалювальний період в обладнених автономними котельнями садочках та позашкільних закладах, де триває навчання.

У Славутській райлікарні під час запуску автономної котельні сталася аварія, яку оперативно ліквідували та розпочали опалення закладу.

Автор: Редактор

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter