Новини
Економіка

“Хмельницькгаз” оштрафували через “космічні” тарифи

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала 4 облгази та зобов’язала їх зробити перерахунок всім споживачам до 12 квітня. Про це інформує прес-служба НАК “Нафтогаз України” у Facebook.

“НКРЕКП оштрафувала Хмельницькгаз, Закарпатгаз, Івано-Франківськгаз та Харківгаз та зобов’язала зробити перерахунок всім споживачам до 12 квітня. А ще регулятор звернувся до АМКУ щодо ознак зловживання облгазами монопольним становищем”, – ідеться у повідомленні.

Перевірки щодо незаконних донарахувань облгазів та газзбутів тривають: на черзі можуть бути оштрафованими через застосування “газових коефіцієнтів” Чернівцігаз, Запоріжгаз, Чернігівгаз та Львівгаз.

“Тут результати ті ж самі – порушення ліцензійних умов, а нарахування додаткових обсягів газу побутовим споживачам із використанням коефіцієнта є незаконними. Санкції до облгазів передбачено ті ж самі. У п’ятницю, 29 березня, (відбудеться – ред.) засідання НКРЕКП. Там розглянуть ці результати перевірок і планують накласти штраф по 850 тис. грн та зобов’язати провести перерахунок обсягів споживання до 18 квітня”, – додали в НКРЕКП.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS