Новини
Події

Юлія Тимошенко зустрілась з медиками Хмельницької інфекційної лікарні

Учора, 22 жовтня, Юлія Тимошенко відвідала Хмельницький. Розпочала свій візит лідерка партії «Батьківщина» з інфекційної лікарні.

У дворі медзакладу вона обговорила нагальні проблеми галузі з лікарями та медичним персоналом. Згодом, на пресконференції, Юлія Тимошенко прокоментувала:

«Завантаженість ліжок – на 130-140%. Це означає, що інфекційна лікарня, у якій ми були, не здатна приймати великий потік важкохворих людей, які вже не можуть дихати».

За словами Юлії Тимошенко, така ситуація й у інших областях України. Голова партії повідомила, що команда «Батьківщини» домоглась ухвалення у парламенті антиковідного плану дій, що передбачає:

  • єдину гарячу лінію для допомоги хворим;
  • мобільні бригади для тестування та лікування вдома;
  • безкоштовні тести та ліки;
  • додаткові ліжко-місця у лікарнях із запасом кисню;
  • 300% до окладу та страховка медикам.

Голова партії «Батьківщина» наголосила, що пандемія засвідчила – до неї не була готова ані нинішня влада, ані розвалена попередниками система охорони здоров’я. Тому потрібно якнайшвидше переходити до медичного страхування, аби люди могли отримувати якісну допомогу, а лікарі – гідні заробітні плати європейського рівня.

Лідерка партії зауважила, що запровадження обов’язкового медичного страхування – це можливість створити гідне фінансування медицини:

«Ми поклали до Верховної Ради закон, який розроблений на базі європейського досвіду, щодо обов’язкового медичного страхування. Там є чотири джерела страховки: сама людина, роботодавець, державний бюджет та місцевий бюджет. Тому ми хочемо поєднати ці чотири складові й зробити потужну страховку для наших людей, медиків забезпечити європейського рівня зарплатами».

Стратегію розвитку держави необхідно змінювати, тому Юлія Тимошенко закликала українців скористатись засобами захисту від коронавірусу та прийти на дільниці і проголосувати:

«У нас знову є шанс все змінити через місцеві громади. У нас немає вибору – тільки боротися».

Після офіційної частини візиту Юлія Тимошенко поспілкувалася з хмельничанами, спробувала хмельницької кави та залишила фото на згадку всім, хто виявив бажання сфотографуватися з лідеркою партії.

Нагадуємо, 25 жовтня відбудуться місцеві вибори. Хмельничани матимуть змогу обрати представників ВО «Батьківщина» у:

  • Хмельницьку обласну раду – партія «Батьківщина» №7 у виборчому бюлетені;
  • Хмельницьку районну раду – № 3 у бюлетені;
  • Хмельницьку міську раду – №12 у бюлетені.

Також на посаду Хмельницького міського голови балотується Богдан Лукашук – голова міського осередку «Батьківщини», підприємець.


Політична агітація
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter