Новини
Суспільство

Генпрокурор оцінила роботу прокуратури Хмельниччини

За результатами місяця роботи нових обласних прокуратур Генеральний прокурор України відзначила Хмельницьку область як таку, де атестацію пройшло найбільше працівників структури.

Про результати роботи обласних прокуратур Ірина Венедиктова розповіла у відеозверненні.

Зокрема, говорячи про атестацію підлеглих, генпрокурорка відзначила Хмельницьку область, яка показала найкращий результат – 88% співробітників пройшли її успішно. Всього атестувалися 3361 прокурор, з них 878 – невдало, повідомляють у прес-службі обласної прокуратури.

Також серед здобутків прокуратури Хмельницької області Ірина Венедиктова назвала відстоювання у суді реального покарання для для  корупціонера. Так, до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна одержав головний державний інспектор Управління Держпраці в області. Посадовця засудили за отримання неправомірної вигоди, яку він вимагав за те, аби «закрити очі» на виявлені порушення трудового законодавства.

Крім того, прокуратура Хмельниччини домоглася у Верховному Суді поверенння у власність держави майнового комплексу комбінату хлібопродуктів вартістю 166 млн грн.

Нагадаємо, юридична особа «Прокуратура Хмельницької області» припинила своє функціонування 11 вересня. Натомість її перейменували у «Хмельницьку обласну прокуратуру». Того ж дня було призначено нового очільника структуриОлексія Олійника. він змінив на цій посаді Олега Синишина, життя якого передчасно обірвалося через хворобу, ускладнену захворюванням на COVID-19.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter