Новини
Кримінал

Госпіталізована з побоями дитина померла у хмельницькій лікарні

За життя дівчинки лікарі боролися майже місяць, проте врятувати її не змогли. Матері дитини оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину.

Чотирирічну дівчинку, яка з родиною мешкала в одному з сіл Хмельницького району, госпіталізували до реанімації обласної дитячої лікарні на початку жовтня. Лікарі діагностували у дитини численні тілесні ушкодження – як зовнішні, так і внутрішні. У жорстокому побитті дитини запідозрили тоді її матір. Жінка це заперечувала. Пояснювала, що травми донька нанесла собі сама під час епілептичного нападу. Проте цю інформацію спростували і медики, які оглядали дитину, і вихователі дитбудинку, в якому певний час жила дівчинка разом з сестрою. Згодом, під час судового засідання, де приймалося рішення щодо подальшої долі матері, вона вже не змогла пояснити, яким чином травмувалася її дитина.

Попередньо жінці оголосили підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу. Хмельницький міськрайонний суд взяв її під варту до 7 грудня 2020 року.

Майже місяць лікарі намагалися врятувати дитину. Проте вчора, 2 листопада, 4-річна дівчинка померла. Кримінальне провадження у справі її матері слідчі перекваліфікували. Тепер жінку підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або таке, що спричинило смерть потерпілого. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter